Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Tjänster

Transportera avliden person till och från Sverige

Foto: Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB


Besök Gravskötsel & omvårdnads webbplats

Information gällande transporter vid dödsfall utomlands och transporter från Sverige till andra länder.
Svenskar reser mycket och många studerar och arbetar utomlands. När så många svenskar befinner sig utomlands ökar också dödsfallen av svenskar utomlands. När ett dödsfall sker utomlands vill man transportera personen hem till Sverige för en begravning.

Transporter av avlidna personer hem till Sverige sköter Gravskötsel & omvårdnad om. Kontakta bolaget via deras webbplats: https://gravskotsel.net/.

För att kunna transportera en avliden person hem till Sverige måste du beställa en transport som sker i en begravningsbil alternativt via flyg. En missuppfattning är att staten står för kostnaden för transporter av avlidna personer hem till Sverige. Kostnaden ligger på anhörigas ansvar om man vill få hem personen.

Att göra lista vid dödsfall utomlands:
Kontakta Sveriges närmaste ambassad eller konsulat i landet
Boka hemtransport och begravningsbyrå

Så gör du vid dödsfall utomlands:
Kontakta Gravskötsel & omvårdnad som hämtar hem den avlidne till Sverige. De sköter om hela transporten.

————————————————–

OBS NEDAN INFORMATION GÄLLER FÖR TRANSPORTER TILL ETT ANNAT LAND FRÅN SVERIGE

Så gör om du vill transportera kistan och begrava en person utomlands

Många människor som har flyttat till Sverige men har ett ursprung i ett annat land har en önskan om att få begravas i sina gamla hemländer.

Du behöver ha tre intyg innan du bokar en transport av avliden person från Sverige till ett annat land.

1 kopia av dödsorsaksintyg
2 kopia av dödsbevis
3 bevis på att den som dött inte bar på någon smittsam sjukdom

Dessa intyg krävs för att kunna få ett utförselintyg och passersedel – vilket ungefär är en passhandling som ger den avlidne fri passage till ett annat land. Detta ska du få från Skatteverket, vilka är de som också godkänner att kroppen får föras ut ur Sverige.

Det måste finnas en person i landet dit urnan eller kistan ska fraktas som kan stå som mottagare. Mottagaren kan också vara en myndighet eller begravningsbyrå i mottagarlandet.

För att du ska kunna transportera en kista måste det finnas ett intyg från mottagarlandet. Detta ska du ansöka om hos närmaste konsulat eller ambassaden för landet. De svenska intygen ska också översättas till mottagarlandets krav på språk.

Enligt lag måste den avlidne transporteras i dubbla kistor vid transport utomlands. Den avlidne ska placeras i en kista gjord av zink och som är tätad med silikon. Därefter i en vanlig träkista. Ett intyg utfärdas att kistan har tätats ordentlig. Kistan ska sedan ha ett flygemballage om transporten sker med flyg.

Kontakta Gravskötsel & omvårdnad om du ska transportera en avliden person hem till Sverige eller om du vill transportera en avliden person i Sverige till ett annat land.

Gravskötsel & omvårdnad lämnar ett pris till dig för transporten.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Vår webbshop

Besök vår webbshop för att inhandla våra produkter vi har i vårt lager 

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider