Transportera bil till länder inom Europa

info@utrikesgruppen.se

Information till till dig ska ska transportera bil eller annat fordon från Sverige till ett annat land i Europa. Vad du bör tänka på och hur det går till. Det är smidiga och snabba transporter som gör att du får ditt fordon på destinationen när du själv önskar. Ett perfekt sätt att transportera sin bil på med hjälp av transportbolag när man själv inte orkar köra genom jobbiga vägar runt om i Europa. Det är heller inte dyrt.

Oavsett orsaken till varför du vill transportera din bil till ett annat land så finns det en snabb lösning. Ska du flytta till ett annat land eller vill du bara ha tillgång till din bil under en långtidssemester? Inga problem – transporten sker när du än önskar. Du kan få din bil transporterad från och till Sverige när det passar dig bäst.

Att veta om biltransporter till andra länder
1. Oftast utgår transporten från en bestämd depå men för ett tilläggspris kan din bil hämtas på annan bestämd plats för att sedan transporteras till destinationen.

2. Du kan transportera annat gods i bilen om det finns plats. Exempelvis extra bagage eller annat som du vill ha med dig till destinationen. Observera att bilen då inte får vara överpackad. Vanligt packning i bagageutrymmet är helt ok.

3. Du behöver inte hämta upp din bil på destinationen utan om du inte kan närvara kan du överlåta hämtningen till en annan person som kan behöva legitimera sig för att säkerställa att personen verkligen får hämta din bil.

4. Vissa transporter har GPS i realtid och du får då möjligheten att följa din bil ända till destinationen. Perfekt för dig som behöver din bil och vill tajma transporten med att få hoppa in i bilen och köra iväg och njuta på destinationen.

När du bokar en biltransport och ska frakta bilen till andra länder är det viktigt att du använder en säker transportör som dokumenterar transporten och biluppgifterna. Transportören ska skriva ett fraktdokument (CMR) samt bör du och transportören gå igenom bilens skick och även dokumentera eventuella skador innan avgång. Detta både för din och transportbolagets säkerhet om skador skulle uppkomma i samband med transporten.

Många människor i Sverige transporterar sina bilar till och från andra länder. Orsakerna är flera. Det är bekvämt att få använda sin bil på destinationen oavsett hur länge man ska vara i ett annat land. Har man en bil som man gillar att köra vill man kanske inte hyra en ny som ska användas i ett land. Om du äger en fin bil är det inte alltid så lätt att hitta en liknande som hyrbil.

Tryggare och säkrare att få sin bil transporterad

Istället för att du själv ska köra din bil till destinationen kan du istället ta flyget och möta upp din bil på destinationen. Slipp många trötta timmar bakom ratten. Slipp övernatta i länder i Europa med bilen. Låt proffsen ta hand om transporten istället så att du får mer tid till att njuta av tiden på destinationen. Det är onödigt att du själv ska köra din bil. Du behöver övernatta om du ska resa lång – vilket har hotellkostnader. Du måste fylla på med bensin eller diesel – vilket också har drivmedelskostnader.

Till vilka länder kan du transportera din bil?

Du kan transportera din bil till samtliga länder i världen. Populära länder svenskar transporterar sina bilar till är: Spanien, Grekland, Turkiet, Serbien, Albanien, Kosovo, Frankrike, Italien, Tyskland, Bosnien, Portugal, England mm.

Transportera bil till: Spanien
Transportera bil till: Grekland
Transportera bil till: Turkiet
Transportera bil till: Serbien
Transportera bil till: Albanien
Transportera bil till: Kosovo
Transportera bil till: Frankrike
Transportera bil till: Italien
Transportera bil till: Tyskland
Transportera bil till: England
Transportera bil till: Portugal
Transportera bil till: Bosnien

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök