Trump hade rätt när han kallade Puerto Rico korrupt

Många människor stormade lagret när nyheten blev känd. Foto: via CNN


Besök USA:s profil

I augusti 2019 kallade Donald Trump Puerto Rico för en av de mest korrupta platserna på jorden. Trump twittrade bland annat att ”mycket dåliga saker händer” på USA:s territorium och att deras politiker är antingen inkompetenta eller korrupta. Trump gjorde skäl för sina påståenden. Nu har ett stort lager fullt av oanvända förnödenheter från orkanen Maria hittats.

Kongressen i USA har flera gånger godkänt miljarder dollar till Puerto Rico, mer än någon annanstans någonsin, detta i samband med att ön ofta drabbas av en serie orkaner och jordbävningar. ”Tidigare utbetalningar har hela tiden skickats till korrupta politiker i Puerto Rico”. Inget bra, skrev Trump i ett tidigare inlägg på Twitter.

Puerto Rico har hittills bara fått cirka 13,6 miljarder dollar av dem många innestående miljarder dollar som har utbetalats för återuppbyggnaden av ön som fortfarande återhämtar sig från orkanen Maria, en kategori-fem storm som förstörde delar av ön och dödade tusentals människor i september 2017.

Medans Puerto Rico fortfarande väntade på flera miljarder i innehållna utbetalningar från USA:s katastroffonder upptäckte människor på ön ett gömt laget fullt av oanvända förnödenheter från orkanen Maria. Bilderna från lagret visar pallar med vatten, generatorer, blöjor och våtservetter, högar med lådor med färdiga måltider, många märkta med ”Not For Resale.” Förnödenheterna har legat gömda där sedan orkanen Maria från 2017.

Människor i Puerto Rico kräver svar från politikerna om varför ett lager fullt av oanvända nödsituationer har hittats. Tusentals människor som har gjort uppoffringar för att hjälpa de drabbade i söder från orkanen känner sig lurade och djupt besvikna. ”Det är oförlåtligt att livsnödvändiga resurser förvarades gömda i lagret,” och ”nyheterna om lagret och dess innehåll var upprörande”, sade Borgmästaren i Ponce, María Meléndez, till BBC.

….And by the way, I’m the best thing that’s ever happened to Puerto Rico!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 28, 2019

Demokraterna skällde på Trump

När Puerto Rico hanterade kriserna efter orkanen Irma och Maria, krävde husets talman Nancy Pelosi och Demokraterna att Trump-administrationen skulle släppa på dem 18 miljarder innehållna dollar i katastrofhjälp som var avsedda till ön. Mer än två år efter att pengarna anslagits ville Trump inte ge bort pengarna som med största sannolikhet då skulle hamna i händerna på korrupta politiker i Puerto Rico. Nancy Pelosi uppmanade Vita huset att stoppa Trumps, vad hon ansåg vara, ”olagligt innehållande av ekonomiska medel till Puerto Rico”.

Direktören för Puerto Ricos räddningsbyrå får sparken

Med den ilska som spridit sig i USA-territoriet efter att fler bilder från lagret dykt upp i sociala medier, avskedade guvernören Wanda Vázquez snabbt direktören för öns räddningsbyrå för att lugna ned situationen. En utredning kommer att tillsättas för att ta reda på vilka som har gömt förnödenheterna och varför.

Den väldigt prekära situationen för Puerto Rico visade att människor fortfarande är i nöd och nyheten om lagret fick folk att flockas runt förnödenheterna och människor började tömma lagret tills polisen kom på plats.

Trump hade rätt. Politikerna i Puerto Rico är antingen inkompetenta eller korrupta. 

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider