Trump önskar alla fred, kärlek och ett gott nytt årBesök USA:s profil

I ett julmeddelande önskar president Donald Trump och USA:s första dame Melania Trump ”fred, kärlek och lycka” för amerikanerna och uttrycker optimism för 2020. Paret levererar meddelandet i en video postad på Melania Trumps Twitter-konto.

Melania inleder julmeddelandet: ”Presidenten och jag vill önska varje amerikan en mycket god jul”, säger hon i videon medan hon sitter bredvid Trump. Presidenten konstaterar att julen är ett firande av Jesus Kristus födelse och tackar ”miljoner amerikaner som samlas för att ta hand om andra med medkänsla och värme. Samtliga välsignelser under denna heliga helgdag ger vi till alla våra familjer, våra vänner, våra grannar och till alla de i nöd. ”

”När vi samlas med nära och kära denna helgdag är amerikaner över hela landet tacksamma för alla män och kvinnor i uniform som håller oss säkra – vår militär, vår polis och alla i rättsväsendet,” tillägger den USA:s första dam.

”Vi ber en speciell bön för de militärtjänstemän som är stationerade långt hemifrån och som förnyar vårt hopp om fred bland nationer och glädje för världen,” avslutar Trump.

”På uppdrag av hela Trump-familjen önskar vi alla en mycket glad och god jul och ett mycket gott, gott nytt år.”

Trump-familjen kommer att tillbringa jul på sin Mar-a-Lago-resort i Palm Beach, Florida. Presidenten skickade en speciell julafton-video på tisdagen till amerikanska trupper stationerade runt om i världen. Förra året gjorde Trump en överraskningsresa till Irak för att besöka amerikanska tjänstemän och kvinnor dagen efter jul.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Eller sök i specifika huvudkategorier