Tullavgift USA

Foto: Ferdinand Stöhr


Bli medlem i Utrikesgruppen!

När du handlar produkter på nätet från USA finns det avgifter du behöver betala, bland annat: tullavgift, moms och skatt.

Här finns information om vilka skatter och avgifter du kan behöva betala när du handlar från USA. När du handlar från USA importerar du en vara till EU. Varan deklareras hos Tullverket när den kommer till Sverige och du måste betala tullavgift, moms och eventuellt andra avgifter och skatter. Avgifterna bestäms beroende på vad din vara från USA är värd och vad det är för vara.

Tullavgift USA

Hur stor tullavgiften blir på produkten från USA beror helt på vad det är för slags vara du importerar till Sverige. En del varor är befriade från tullavgift medan andra varor kan ha en tullavgift upp till 20 procent och räknas på produktens inköpspris och fraktkostnad.

Momsavgift USA

Du måste alltid betala moms på varor från USA oavsett vilket värde varan har. I Sverige är momsen 25 procent på nästan alla varor. 12 procent på livsmedel. En del trycksaker, som böcker m.m. är 6 procent. Momsen betalas efter avräkning på varans inköpspris, fraktkostnad och tullavgift.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier