Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

GREKLAND

Greece
Grekland

Hitta Grekland på världskartan.

Allmän information

Grekland (grekiska: Ελλάδα, Elláda, alternativt: Ελλάς, Ellás), formellt Republiken Grekland, alternativt Hellenska republiken (Ελληνική Δημοκρατία, Ellinikí Dimokratía), är en republik i Sydeuropa på Balkanhalvön. Grekland gränsar till Albanien, Nordmakedonien och Bulgarien i norr samt Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, Joniska havet i väster och Medelhavet i söder. Grekland har den tolfte längsta kustlinjen i världen på 13 676 km, med ett stort antal öar (cirka 1 400, varav 227 är bebodda), däribland Kreta, Dodekaneserna, Kykladerna och Joniska öarna. Åttio procent av Grekland består av berg, där Olympen är det högsta på 2 917 meter. 

Grekland har varit medlem i vad som nu är Europeiska unionen sedan 1981 och i euroområdet sedan 2001. Landet är också en medlem i Nato sedan 1952 och i Europeiska rymdorganisationen sedan 2005. Man är också en av grundarna av Förenta nationerna, OECD och Black Sea Economic Cooperation.

Ambassad

Greklands ambassad i Stockholm, Sverige
Kommendörsgatan 16, 114 48 Stockholm

Telefon: 
+46-(0)8-545 660 10
Fax:
+46-(0)8-545 660 20
E-post:
info.stockholm@mfa.gr
Webbplats:
https://www.mfa.gr/sweden/

Viktig information

Ska du resa med barn till Grekland kan det finnas krav på föräldramedgivande från myndigheter och flygbolag. Om ett föräldramedgivande saknas kan resan ifrågasättas och i värsta fall stoppas.

Läs mer om kraven för varje land här.

Visum till Grekland

Visumfritt.

Valuta

Euro.

Nyheter
Reseguide

Saknas.

Flygförbindelser

Direktflyg

Från:
?

Flygbolag: 
?

Till:
?