Tre budgetvänliga skiddestinationer i Europa

Tre budgetvänliga skiddestinationer i Europa

Skidsäsongen är nu i full gång. Många skidorter i världen gör sina största investeringar på decennier för att göra anläggningarna mer konkurrenskraftiga i den växande marknaden för utländska turister. Häng i backarna i Polen, Slovakien, eller Spanien. Njut genom att åka ned från ett berg täckt av glittrande snöflingor i en nyfallen snö.

Är du proffs i backen eller en nybörjare så spelar det ingen roll. Det finns platser och backar för alla äventyrare. Kombinera skidåkning med snowboard eller andra vinteraktiviteter som finns ute i backarna. 

Sierra Nevada, Spanien

Sierra Nevada, Spanien

Om du inte har varit i Sierra Nevada ännu kan det vara ett perfekt tillfälle att besöka denna vackra plats som ligger inklämd i underbara Granada i Spanien. Skidorten är populär bland spanjorer och har mindre turister än alla större skidorter i Europa. Här är det billigare än Alperna och perfekt för både barnfamiljer som vuxna. Om du vill så kan du kombinera en vinter- och solresa då soliga Málaga endast ligger två timmar i från.

Zakopane, Polen

Zakopane, Polen

Zakopane ligger i södra Polen, nära gränsen till Slovakien. Staden ligger i dalen mellan Tatrabergen och Gubałówka-höjderna. Zakopane ligger 85 km söder om distriktets huvudstad Kraków och därifrån kan det nås med tåg eller buss. Du kan hitta flygbiljetter under 300 kronor tur- och retur, Stockholm – Kraków.

När du väl är här kommer du att förstå varför Zakopane innehar titeln ”Polens vinterhuvudstad”. Förutom att vara en av landets största vinterdestinationer, är den också vackert belägen i den södra delen av Podhale-regionen där du kan beundra underbara utsikter av Tatra-bergen syns. Här är det bra och värt pengarna. Det är inte dyrt här, varken med boenden, biljetter, mat eller öl.

Jasná, Slovakien

Jasná i Tatrabergen, Slovakien

I vackra Tatrasbergen är Jasná ligger Slovakiens nummer ett skidort. Anläggningen har investerat i ett liftsystem lika modernt som dess alpina grannar.

Här är det ungefär lika budgetvänligt som i Polen, det är vackert och har mycket mindre turister än i Alperna. Du kan oftast hitta en veckas resa för en tredjedel av priset som det skulle kosta dig att åka till Alperna. Men det är inte bara lugnet som lockar. Par och vänner kan njuta av alla de många afterski som finns här. Om du är ute efter en mysig och lugnare skidsemester är detta perfekt.

Så tar du dig hit. Res direkt till Kraków i Polen och ta dig landsvägen över till Slovakien med buss. Det tar 4,5 timmar att resa med buss från Kraków till Jasná. Andra alternativet är att du från Sverige mellanlandar i Polen för att flyga vidare till Košice, Slovakien. Från Košice till Jasná tar det 3-3,5 timmar med buss och tåg.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider