Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Tjänster

Utlandssvenskar: Besök graven digitalt i Sverige

Foto: Gravskotsel.net

Befinner du dig utomlands och har en nära anhörig som är begravd i Sverige? Då finns det nu en ny tjänst som gör det möjligt för dig att besöka graven oavsett var i världen du befinner dig. Genom att besöka graven digitalt kan du i lugn och ro använda din mobiltelefon, surfplatta eller dator för ett gravbesök.

Du bokar enkelt en tid för ditt digitala gravbesök. Du väljer datum och klockslag. Innan utsatt tid får du en länk av företaget Gravskötsel & omvårdnad som sedan som går till en livesändning. Bolaget tänder ljust åt dig. Livesändningen kan ses av upp till 50 personer. Du väljer själv vilka du vill dela länken med.

Att besöka en gravplats fysiskt i Sverige när man är utomlands är helt omöjligt men inte med ett digitalt besök. Tjänsten är som klippt och skuren för svenskar utomlands. I lugn och ro kan du reflektera och tänka på din anhörig med ett digitalt gravbesök. Det är enkelt och allt du behöver är en mobil, surfplatta eller dator.

Tända ljus på graven digitalt

I samband med besöket tänds ljus på graven. Luta dig tillbaka bakom skärmen. I lugn och ro kan du se ljusen brinna sakta. Reflektera och tänk på din anhörig.

Ljus ingår i det digitala besöket. Men skulle du ha andra önskemål, exempelvis blommor, större ljus eller andra produkter och tjänster som ska läggas till under besöket så är Gravskötsel & omvårdnad mycket behjälplig och ser till så att du får det precis som du själv önskar. Bolaget arbetar för dig och värdesätter god gravkultur väldigt högt.

Ett digitalt besök som är värt det

Det finns stunder då man gärna vill besöka en gravplats där en nära anhörig vilar. Men ibland kan det vara svårt, man kanske befinner sig utomlands eller på en plats som är långt ifrån. Med ett digitalt besök kan du besöka den person som är begravd även om du inte fysiskt är på plats.

Du har även möjlighet att välja ytterligare ritualer eller Gudstjänster i samband med besöket som bolaget Gravskötsel och omvårdnad utför åt dig. Exempelvis kan du välja att ha med en präst, imam eller annan andlig ledare.

Tjänsten gäller i större utsträckning för gravplatser inom hela Stockholmsregionen men bolaget utför även digitala besök i hela Sverige. Kontakta bolaget och beställ ett digitalt gravbesök här.

Denna artikel publiceras för att upplysa svenskar utomlands att de har möjlighet att besöka gravplatser digitalt i Sverige.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider