Utrikesgruppen delar ut leksaker och kläder till barnen i Medellin, Colombia

Colombia och speciellt den vackra staden Medellin ligger oss på Utrikesgruppen varmt om hjärtat och det är då naturligt att vi försöker göra så gott vi kan för Medellinborna och speciellt något för barnen i de lite fattigare delarna i Medellin.

Resan börjar i Sverige Stockholm, vi samlar in egna medel (pengar) för att kunna köpa in kläder och leksaker till barnen i Medellin. Vi beger oss sedan till olika leksaksbutiker, klädbutiker och sportbutiker i Stockholm. Vi fyller stora big bags med olika klädesplagg, byxor, tröjor, t-shirtar samt andra klädesplagg som barnen kan tänkas att behöva.

Vi vill samtidigt också att barnen ska ha lite roliga saker att få leka med så vi beger oss bl.a till sportbutikerna i Barkarby och köper fotbollar samt basketbollar för de lite äldre barnen tillsammans med elektronikprylar och till de yngre barnen köper vi dockor, leksaksbilar och pennor.

Vi flyger till Medellin från Arlanda med två mellanlandningar, ett i Paris och ett i Bogota.

Alla prylar vi har köpt till barnen packar vi in i bigbags som vi sedan checkar in på flyget mot en extra kostnad. Väl i Medellin blir vi upphämtade av gamla Colombianska vänner som sedan kör oss till hotellet vi ska bo på. Prylarna tar våra Colombianska vänner hand om tillsvidare för att möta upp oss dagen efter och bege oss till de fattigare delarna i Medellin.

Vi delar ut alla kläder och leksaker till barnen och dessa är hur lyckliga som helst. Mycket underbart att få se. Colombianer är mycket fina människor och det glädjer oss på Utrikesgruppen att vi har möjlighet att få göra barnen i Medellin glada.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider