Vaccination Australien – fullständig information

Reseinformation Australien
Här kan du läsa om vilken reseinformation som rekommenderas till Australien avseende vaccination. Beroende på din ålder, hur länge du ska vara borta och vad du ska göra på destinationen kan det alltid vara bra att vaccinera sig mot sjukdomar.

Innan din avresa till Australien bör du vara medveten om att du kommer att krävas på ett intyg på att du är vaccinerad mot gula febern. Detta gäller om du kommer eller nyligen vistats i länder från Afrika eller Sydamerika. Kontrollera med Australiens inreseregler gällande vilka länder det är.

Normalt sätt är Australien ett säkert resmål. Normal försiktighet kan iakttas.

Rekommenderade vaccinationer för inresa till Australien är grundvaccin: stelkramp, difteri, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund och hepatit B.

Varför ska man vaccinera sig?

Vid resor till Oceanien som Australien ligger i kan du drabbas av virussjukdomar som normalt sätt inte finns i Sverige. Risken för att påträffas av virus i Australien är ganska låg men det förekommer andra virus i kring Oceanien.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar samtliga människor till ett grundskydd. Detta gäller oavsett om du ska resa utomlands eller befinner dig i Sverige. Det finns en rekommendation gällande påfyllnadsdoser av skydd mot stelkramp, difteri och kikhosta som är varje 20:e år.

Vaccination Oceanien

Om du ska resa till Australien finns det rätt goda förbindelser med övriga länder i Oceanien. Om du planerar att från Australien resa till ett närliggande land kan det finnas förhöjd risk i dessa länder. Vaccination rekommenderas när du ska vistas i Oceanien under en längre tid, specifikt i ögrupperna och länder som finns i Stilla havet.

Boka tid för vaccination här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier