Vaccination Dominikanska republiken – råd och stöd

info@utrikesgruppen.se

Vaccination som rekommenderas för inresa till Dominikanska Republiken’
En resa till Dominikanska republiken i den karibiska delen av världen innebär ett nytt klimat och andra sjukdomar. Landet ligger på den östra delen av ön Hispaniola. Här finns en risk för myggburna sjukdomar såsom denguefeber och Zika. Skydda dig mot myggstick på destinationen.

HÄR KAN DU BOKA TID FÖR VACCINATION.

Gula febern-vaccinationen krävs om du reser till Dominikanska republiken från från vissa länder i Afrika eller Sydamerika. Beroende på om du ska vistas i landet under kortare eller längre tid finns olika rekommendationer på vaccination.

Det är alltid viktigt att ha ett starkt skydd när man ska vistas i andra miljöer. Fråga dig själv hur du kommer att vistas på destinationen. Kommer du att bada eller promenera runt i olika stadsområden? Är du kringresande och kommer att checka in på flera olika motell eller vandrarhem. Ska du arbete inom hälsovård eller med människor på flykt eller under andra former? Oavsett resemönstret finns det rekommendationer.

Du bör se över din vaccinationer innan din avresa till Dominikanska republiken. Ett grundskydd mot Hepatit A är en stark rekommendation och Hepatit B vid längre vistelser. Eventuellt kan du även vaccinera dig mot Tyfoid och Malariprofylax samt Turistdiarré.

Rekommenderade vaccin:
Hepatit A
Grundskydd

Om du önskar starkare skydd:
Tyfoid
Malariaprofylax
Turistdiarré

Vid längre vistelser:
Hepatit B

Reseinformation Dominikanska republiken

Valutan heter peso är det valutan som det handlas mest med. Dollar är accepterat i vissa butiker. Euro och dollar kan enkelt växlas i landet till peso. Det är allmänt låga avgifter på växlingskurser i Dominikanska republiken.

Tänk på att det är viktigt med en reseförsäkring innan du reser till andra länder. Kontrollera om du har en reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. När du har en reseförsäkring får du hjälp om du blir sjuk och behöver uppsöka läkarvård.

Läs mer reseinformation här.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök