Vaccination Jamaica – vad gäller för ett starkt skydd?

Jamaica är underbart men hur reser du supersäkert till denna ö i Karibien?
Här finns information om säkerhetsåtgärder inför din resa till Jamaica. Genom att läsa vad som gäller i Jamaica blir din resa tryggare. Om reser ensam, med partner eller familj kan du förbereda dig för en säkrare resa.

Boka tid för vaccination här.

När du reser till Jamaica kommer du till ett land som skiljer sig markant från Sverige. Här är det mycket varmare med tropiskt klimat. Kommer du från ett annat land där gula febern finns behöver du visa upp ett bevis på att du är vaccinerad mot gula febern-viruset.

Från och med den 7 juni 2016 har lokala hälsovårdmyndigheterna i Jamaica krävt ett bevis för vaccination mot gula febern.

Rekommendation vaccination

Vid inresa till Jamaica rekommenderas du att vaccinera dig mot hepatit A. Detta gäller samtliga resenärer. Om du planerar att stanna en längre tid rekommenderas det att du vaccinerar dig mot hepatit B.

Vid längre vistelser bör vaccinering mot tyfoid också övervägas.

Sjukhus i Jamaica

Om du blir allvarligt sjuk tar inte de privata sjukhusen emot dig utan betalning i förskott. Det är därför viktigt att du har en försäkring som täcker eventuell sjukhusvård. Kontakta ditt försäkringsbolag innan du reser till Jamaica.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier