Vaccination – resa till Brasilien

Vad gäller för resa till Brasilien och vilka resevaccin rekommenderas starkt?
Vad gäller för resa till Brasilien och vilka resevaccin rekommenderas starkt? Till Brasilien gäller utökade rekommendationer vad avser vaccination mot gula febern. I vissa länder gäller ytterligare inresekrav för att skydda landet mo gula febern.

Alla resenärer som ska till Brasilien bör ha ett uppdaterat och därmed förstärkt grundskydd enligt vaccinationsprogrammet innan avresan. Grundskyddet är vaccination mot sjukdomarna: mässling, påssjuka, röda hund, kikhosta, difteri, stelkramp och polio. Även vaccination mot den årliga influensan om du är i riskgrupp.

En del vaccin ger ett långvarigt skydd medans andra ger ett kortare men starkt skydd. Om du reser flera gånger till områden där det finns höga risker av att få hepatit A och B bör du överväga att vaccinera dig.

Gula febern i Brasilien

Brasilien är känt för gula febern som är en svår sjukdom som myggor sprider. Sjukdomen kan leda till allvarliga fall av sjukdom. Förutom i Brasilien finns gula febern i flera länder i Sydamerika. Du bör vaccinera dig mot gula febern om du riskerar att drabbas av sjukdomen.

Länder har krav på att du ska vara vaccinerad mot gula febern vid inresa till landet om du nyligen har vistats i ett område där sjukdomen förekommer.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier