Vaccination till Saudiarabien – resevaccin

info@utrikesgruppen.se

Reseinformation Saudiarabien
Saudiarabien är ett resmål som just nu tar emot många resenärer. Allt fler resenär upptäcker detta speciella land och är nyfikna på vad landet har att erbjuda. Här finns allt från unika städer till riktigt härlig mat. Till Saudiarabien finns viktiga rekommendationer som du bör beakta.

Pilgrimsvandring till Mecka är det absolut populäraste att göra i landet. Miljontals människor reser till Saudiarabien i religiösa syften. Förutom detta hittar många till övriga delar av landet för att ta del av det unika.

Under pilgrimsresa till Mecka är det vanligt att miljoner människor vistas runt ett begränsat område under enklare förhållanden. Saudiarabien är en plats för tidigare smittsamma sjukdomar som hjärnhinneinflammation.

Vaccin i Saudiarabien

Du bör ha ett gott och starkt vaccinationsskydd mot vanliga sjukdomar. Ett grundskydd rekommenderas mot stelkramp, difteri, kikhosta och polio. Det är också bra att vaccinera sig mot hepatit B och mässling.

Myndigheter i Saudiarabien har krav på att alla över två år är vaccinerade mot hjärnhinneinflammation, källa 1177.se Vårdguiden. Internationellt vaccinationskort ska medtas och uppvisas vid inresa.

Du som ska resa som pilgrim uppmanas av myndigheter i Saudiarabien att vaccinera dig mot säsongsinfluensa.

Boka tid för vaccin

När du ska vaccinera dig bokar du tid via Utrikesgruppen här.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök