Vad kostar ett pass – se alla priser här

info@utrikesgruppen.se

När du ska skaffa ett svenskt pass finns det olika avgifter. I nedan tabell kan du läsa vilka avgifter du måste betala om du ska ansöka om ett pass i Sverige på en passexpedition, om du ansöker på en svensk ambassad eller om du väljer att skicka passet från Sverige till en svensk ambassad utomlands efter att du har gjort din ansökan i Sverige. Ska du skaffa ett provisoriskt pass gäller en här en annan avgift. Passavgifterna gäller för år 2023.
Passavgift när du ansöker om ett pass på en passexpedition

Avgiften för pass är 400 SEK

Passavgift när du ansöker om pass i Sverige men vill hämta passet på svensk ambassad i utlandet

Avgiften för pass är 400 SEK. Ytterligare 200 SEK tillkommer för fraktkostnad av passet till svensk ambassad i utlandet. Observera att fraktkostnaden ska betalas i lokal valuta på ambassaden, vilket innebär att beloppet kan variera med anledning av olika valutakurser. Tänk på att det tar några dagar till en vecka extra att skicka passet med kurirpost till svensk ambassad i utlandet.

Passavgift när du ansöker om pass på svensk ambassad i utlandet

Avgiften för pass är 1 600 SEK i lokal valuta när du ansöker om pass på en svensk ambassad i utlandet. Det tar cirka 10 dagar att tillverka passet i Sverige och skicka passet med kurirpost till svensk ambassad i utlandet.

Passavgift när du ansöker om provisoriskt pass

Avgiften för provisoriskt pass är 980 SEK.

Passavgift för barn

Avgifterna ovan gäller för båda vuxna och barn.

Krav på tillstånd minderåriga ska resa utomlands

Tänk på att länder och flygbolag kräver att minderåriga tar med sig ett resetillstånd för att få resa in och ut i andra länder. Kravet gäller även hos flygbolag för att få stiga ombord. Tillståndet ska skaffas när minderårig reser med en av vårdnadshavarna, ensam eller med en annan person.

Du skaffar resetillståndet här.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök