Världens ledare fördömer riksrätten mot Donald TrumpBesök USA:s profil

President Donald Trump ställs nu inför riksrätt i USA. Trump får nu stöd av flera ledare i världen, bland annat av Vladimir Putin. Den ryske presidenten kallar riksrätten för påhittade skäl i ett försöka att avsätta Donald Trump.

Under sin årliga presskonferens passade Vladimir Putin att ge sitt fullständiga stöd åt Donald Trump. Putin avfärdar hela riksrätten som ett fall av fullständig förfalskning och anklagar det Demokratiska partiet för att ha använt sig av ”absolut påhittade skäl” enbart för att avsätta Donald Trump.

Putin tog under presskonferensen upp det faktum att Demokraterna först anklagade Trump för rysk inblandning – när argumenten inte höll har Demokraterna nu kommit på idén att att Trump har pressat Ukraina. Detta är helt enkelt en fortsättning på en intern politisk strid och det parti som förlorade valet 2016 försöker nu uppnå resultat på andra sätt och med andra medel.

Donald Trump svarar via sociala medier att Demokraterna försöker ogiltigförklara rösterna från tiotals miljoner patriotiska amerikaner. Genom att ställa Donald Trump inför riksrätt har Demokraterna för evigt gett sig själva en stämpel av skam där man inte längre vill att det amerikanska folket själva ska få välja sin president.

Anklagelserna är allvarliga men falska

Många som har röstat på Donald Trump vet att han gör ett lysande jobb för USA, och alla börjar inse att processen att ställa Donald Trump inför riksrätt inte är något annat än en hämnd från Demokraterna för att de förlorade valet.

Donald Trump sätter det amerikanska folkets intresse före Demokraternas maktmissbruk där presidenten säkrar nationens säkerhet, demokrati och konstitutionella system, detta hotar därmed Demokraternas politiska överlevnad.

Försöket att avsätta Donald Trump är Demokraternas sista dödsryckning. Många förutspår att Donald Trump kommer gå ännu starkare ur detta och att fler amerikaner kommer vända ryggen åt Demokraterna.

Demokraterna har blivit radikala

Om du vill förstå hur radikaliserat det Demokratiska partiet i USA har blivit det senaste året kan du titta på vilka deras ledare är och vilka åsikter som de för fram. Tidigare presidenten Obama varnar demokraterna för att gå för långt i sin radikalisering. ”Vi måste vara förankrade i verkligheten”.

Riksrättsprocessen bedöms fortsätta i januari.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier