Världens lyxigaste McDonalds restauranger

info@utrikesgruppen.seTillbaka till reseguider

McDonalds har fler än 36 000 restauranger över hela världen, och det finns inget särskilt unikt med de flesta av dem.  Men det finns lyxiga undantag. När du besöker en av restaurangerna så vet du exakt vad du kommer att få. För det mesta så smakar en Big Mac som en Big Mac, oavsett vilket land du besöker.

Bland alla tusentals McDonalds restauranger finns det många som faktiskt sticker ut. Du hittar några som ligger på vackra platser, några som har extraordinära fasader eller interiörer och till och med vissa som erbjuder lyxig underhållning. Dessa lyxiga McDonalds restauranger ger dig kanske inte en annorlunda matupplevelse, men de är definitivt värda ett besök om du befinner dig i närheten. Du kan till och med bli förvånad över att hitta några unika menyalternativ som inte finns någon annanstans.

I den här artikeln listar världens lyxigaste McDonalds restauranger. Dessa platser är inte bara lyxiga på utsidan utan en del är också lika surrealistiska på insidan med vacker modern och unik inredning.

Utan tvekan är det de 8 mest lyxiga McDonalds restaurangerna i hela världen.

– 8 –
Ett McDonalds i konst i Melbourne, Australien

Foto: via Reddit.com

Denna McDonalds ligger i Melbourne, Australien och hette tidigare The United Kingdom Hotel. McDonalds bestämde sig för att bevara denna underbara art deco-byggnaden från 1930-talet (vilket definitivt var ett bra beslut), har komplicerade detaljer som alternerande färgade tegelstenar. Denna distinkta McDonalds är en unik och helt enkelt en vacker plats.

– 7 –
Ett medeltida våningshus i Paris

Foto: via berryduchess.com

I Frankrike kallas en Big Mac ”Le Big Mac”. Maten är oftast närproducerad, så kvaliteten är bättre. Denna McDonalds restaurang ligger på Rue Saint-Lazare i Paris, och dess fasad är en utomordentlig syn och rankas som ett historiskt monument i Paris.

– 6 –
UFO McDonalds i New Mexico, USA

Foto: via Tumblr

Roswell, New Mexico är känt för en lång lista med påstådda främmande observationer (och TV-serien med samma namn), så det är ingen överraskning att denna McDonalds just finns här. Denna ljusa neontrimmade McDonalds har till och med en lekplats som är formad som ett UFO och har solsystemet och rymddräkt-klädda McDonalds karaktärer. Du kanske inte får se någon utomjordisk aktivitet under ditt besök i Roswell, men denna McDonalds är definitivt något som sticker ut.

– 5 –
Ulsan, Sydkorea

Foto: via Pinterest

Staden Ulsan är känd för sina fantastiska upplysta fyrtorn, vackra berg och färgglada parker och trädgårdar. Det är en fantastisk plats att resa till. Staden är också känd för något annat och det är en av de mest futuristiska och kliniskt rena McDonalds på jorden. Fotografier av restaurangen får en dek att tro att det inte är på riktigt, men det är väldigt verkligt. Enligt recensioner är stämningen på insidan riktigt bra med hög service. Restaurangbesökare hänvisar till att restaurangen är en av de renaste.

– 4 –
Art Gallery McDonalds  – Galleria Vittoria Emanuele II, Milan, Italien

Foto: via Reddit.com

I den exklusiva gallerian bland alla lyxiga italienska klädmärken ligger denna McDonalds. Gallerian är det äldsta shoppinggalleriet i Italien och riktar sig till den rika publiken och turister som besöker Italien. Från torget kan du följa de många ljusstrålarna till modedistriktet, en riktig vacker och historisk plats.

Restaurangen erbjuder utöver vanliga McDonalds menyer även gourmet sallader, flexibla pastamåltider och andra hälsosammare alternativ. Det som verkligen får denna McDonalds att sticka ut är dess vackra barocka arkitektur.

– 3 –
Lyxig McDonalds i hjärtat av Madrid

Foto: via Pinterest

Detta är inte bara en lyxig McDonalds med en riktigt pampig entré utan den erbjuder också flera spanska maträtter som skiljer sig från den originala menyn. Vissa menyer inkluderar en Big Mac Chicken Sandwich, Gazpacho, Fish Mcbites, en uppföljningsversion av Chicken Big Mac som ersätter nötkött mot Crispy Chicken, och kanske den största förändringen här är ”Patatas Deluxe” i stället för pommes frites. Här serveras inga pommes frites! Restaurangens dessertmeny är också exklusivare än vanligt.

– 2 –
En tidigare Bank i Kristiansand, Norge

Foto: via Twitter

Norges femte största stad, Kristiansand, är en vacker stad och har en McDonalds i en gigantisk gammal bank. Med ståtliga kolumner och gjutning i marmor är byggnaden verkligen imponerande bara att titta på. Idag kan du inte längre öppna ett sparkonto, men du kan kanske kan beställa en klassisk McDonalds-meny

Här serveras det vanliga menyer – hamburgare, pommes frites, läsk, milkshakes – tillsammans med norska delikatesser som McLaks (nyfångad lax med smörgåsar). 

– 1 –
Framtidens McDonalds ligger i Batumi, Georgien

Foto: via Pinterest

Utsidan av denna McDonalds liknar en snygg nyproducerad idrottsarena och ligger i Batumi, Georgien. Utsikten från insidan ger möjligheten för besökare att titta på den fantastiska fontänen. Byggnaden är täckt av 460 glaspaneler, medan hela byggnaden är omgiven av en reflekterande pool vars strömmande linjer efterliknar de jazziga formerna från 1950-talets tapeter. Interiören har matplatser som vetter mot den reflekterande poolen och en uteservering med en förvånansvärt stor växtlighet.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök