Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Vem avskaffade slaveriet i USARESA MED BARN? TA MED FÖRÄLDRAMEDGIVANDE

Abraham Lincoln avskaffade slaveriet i USA. Han var en amerikansk advokat och republikansk politiker, (Donald Trump tillhör samma parti). Han var USA:s president mellan åren 1861–1865. Han var också USA:s förste republikanska president.

Han kämpande för att hålla ihop USA som ett land, detta genom att segra i amerikanska inbördeskriget. Genom att föra nordstaterna till segern kunde han avskaffa slaveriet.

Under tiden för grundandet av landet USA i slutet av 1700-talet hade slaveriet expanderat i södern som var beroende av billig arbetskraft. I nordstaterna som var mer industrialiserat än i södern var motståndet mot slaveriet stort då det bröt mot USA:s konstitution.

En person som krävde att slaveriet skulle förbjudas i hela USA var Abraham Lincoln. Han föddes 1809 i ett fattigt hem i Hodgenville, Kentucky och skulle bli den förste republikanske presidenten.

Abraham Lincoln är idag känd både som slaveriets upphävare men synnerligen också som unionens räddare och är den ende president som i popularitet kan mäta sig med landets grundare, George Washington. Abraham Lincolns namn och bild förekommer därför överallt, bland annat på dollarsedeln, och han är även en mycket viktig symbol för det republikanska partiet.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Vår webbshop

Besök vår webbshop för att inhandla våra produkter vi har i vårt lager 

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider