Visum till Sverige från Thailand

Medborgare från Thailand behöver visum till Sverige. Innan inresan sker finns det regler som thailändska medborgare måste förhålla sig till. Den som bor i Sverige och vill att släkt eller vän från Thailand ska besöka Sverige – måste fylla i en inbjudningsblankett.

Medborgare från länder utanför EU har krav på att ansöka om visum för besök i Sverige. Thailändska medborgare måste ansöka om att få komma till Sverige. Vilket tillstånd som gäller beror på om den som ska besöka dig ska stanna i max 90 dagar eller längre.

För att kunna bjuda in någon från Thailand till Sverige ska du fylla i inbjudningsblanketten online här. När du har fyllt i handlingen ska du skicka den till personen i Thailand. Sedan ska personen i sin tur ta med inbjudningsblanketten till den svenska ambassaden eller närmaste representant för att ansöka om visum till Sverige från Thailand.

Visum till Sverige från Thailand

För att kunna besöka Sverige som Thailändsk medborgare ska medborgare från Thailand bland annat:

  • Fått en inbjudan från någon i Sverige
  • Ansökan om visum
  • Skaffa en besöksförsäkring
Så skaffar du besöksförsäkring

En besöksförsäkring är en medicinsk försäkring som täcker kostnader som kan uppkomma om personen behöver sjukvård i Sverige. Försäkringen gäller för en tillfällig besökare i Sverige, exempelvis en utländsk medborgare som ska stanna i landet max 90 dagar eller längre.

Endast den person i Sverige som bjuder in en medborgare från Thailand kan teckna försäkringen. Alternativt en annan stadigvarande bosatt person i Sverige.

Här skaffar du besöksförsäkringen och läser krav.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier